Aimo Björklund in Memoriam

20.7.2017

Aimo Björklud
Aimo Björklud

Aimo syntyi 26.8.1927 Kurkijoen kunnassa Laatokan Karjalassa, joka oli luovute ava sen aikaiselle Neuvostoliitolle v. 1940. Hän kuoli 27.3.2017 Pietarsaaressa. Aimo asui maan eri paikkakunnilla evakuoinnin jälkeen. Pietarsaareen hän tuli sähköteknikoksi koulu autuneena ja sai sähkömestarin paikan Pietarsaaren Energialaitoksella, jota tointa hän hoi eläköitymiseensä saakka.

Aimo Björklund oli asialle omistautunut ajokoiramies, myös ylituomari ja hän oli ak iviaikanaan koiraorganisaa oissa useissa luo amustehtävissä. Hän oli Vaasan kennelpiirin edustaja SAJ:n hallituksen jäsenenä ja varajäsenenä 1978-1991. Vaasan kennelpiirin hallituksen jäsen 1975-1976, Pietarsaarenseudun kennelseuran perustajajäsen, sen hallituksen jäsen sekä saman seuran Metsästyskoirajaoston hallituksen jäsen useita vuosia.

Kenneltoiminnan hän aloi hankkimallaan nar u Pepitalla 02276/57, jonka hän pari An av Nybrännillä SKK 578/55. Yhdistelmän pennusta nar u Pekistä 11061/61 tuli kennelin kantanar u, josta periytyi useita käy ö- ja muotovalioita. Kennelnimen ”Lairon” myönsi SKL hänelle v. 1986. Aimo valitsi tuon nimen syntymäseutunsa karjalaisen paikannimen mukaan.

Kennel on saavu anut kultaisen kasva ajapalkinnon ja Aimo itse sai Suomen Ajokoirajärjestö-Finska Stövarklubben ry:n kultaisen ansiomerkin.

Perheen kesäpaikka on Pedersören ja Evijärven kunnanrajan läheisyydessä Särssinjärven rannalla. Sinne Aimo rakensi omakä ses massiivisista pyöröhirsistä jyhkeän torpan. Sen ympäristössä oivissa olosuhteissa Aimo valmensi koiriaan ja aja niillä. Nuo metsät kelpasivat koemaastoiksi kaikentasoisiin kokeisiin Kilpaa ja maao elua myöten.

Kiitos Aimo suuresta kiinnostuksestasi suomenajokoiraa kohtaan. Pietarsaaren seudun ajokoiran ystävät (suom. J Kangas)